Verslag RVB – 25 juni 2019

Beste vrienden van Durlet

In bijlage het officiële verslag van de vergadering. Gelieve oude versies te verwijderen. En niet meer te gebruiken.

Al onze verslagen kunnen jullie vinden via de Google Drive van het Durlet Fonds.

Ik leg kort even uit, hoe dit te werk gaat.

  1. Inloggen via Google. (hier)
  2. Eenmaal je op mijn Drive bent ga je naar gedeeld met mij
  3. Hier zie je de bestanden die met u gedeeld zijn.
  4. Iedereen zal de map Verslagen zien staan
  5. Jan en Andrea zullen een map boekhouding zien en een Google excel sheet van tellingen inkomen. Dit wordt nog met Jan en Andrea besproken.

Vervolgens werkt het zoals jullie gewoon zijn: Documenten openen, printen en lezen.

De abonnees (NL) zijn toegevoegd aan de site voor nieuwsbrieven te sturen. De eerste brief staat reeds klaar, dit is dezelfde brief die via de post is verstuurd.

Andrée is het mogelijk mij een overzicht te geven van hoeveel de brieven via de post het fonds gekost heeft aan zegels/kopies/enveloppen e.d. Dan kan er een prijsvergelijking gemaakt worden om dit ook te automatiseren.

Deze mailing (nieuwsbrief) gaat naar buiten zodra de site live is. Dit wil dus zeggen als al de teksten (NL, FR en ENG) zijn doorgestuurd.

Tevens wil ik puntje 6 uit het verslag even op mail extra in de verf zetten, aangezien dit toch vrij belangrijk is:

[newsletters_content id=”1″]

6. Opname Vlaamse componisten bij Phaedra CD

Geen verplichte aankoop cd’s door het Durlet-fonds. De rechten van opname zijn nu voor Phaedra CD. Het Fonds heeft de partituren aan Polina en Kiyotaka gegeven om de werken uit te voeren en Durlet opnieuw in de belangstelling te brengen. Op deze manier heeft het Fonds geen inkomsten om haar werking te blijven garanderen. Er zijn echter verschillende mogelijkheden.

  1. Voor de werken van het Durlet wordt er een licentieovereenkomst met een niet-exclusieve wijze tussen het Fonds en Phaedra CD gemaakt. In ruil voor de verleende rechten ontvang het Fonds een vergoeding, meestal een percentage op de opbrengsten, een zogenaamde royalty.
  2. Er word een overeenkomst gemaakt voor de partituren deze prijs is hetzelfde als de kostprijs van bijvoorbeeld 500 cd’s.
  3. Het Fonds rekent niets aan voor de partituren en besteld ook niets maar er wordt gewerkt met Affiliate marketing. Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders (phaedra cd) hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd.)

Moesten we niet tot een akkoord komen dan is het misschien alsnog te overwegen om de onuitgegeven werken van Durlet niet op de Phaedra CD te laten opnemen.

Het Durletfonds wil wel benadrukken dat we Polina en Kiyotaka dankbaar zijn voor deze opname die het werk van Durlet opnieuw in de belangstelling brengt!